Godnatt!!

Godnatt alla där ute. Det är nog lika bra att man försöker sova. Finns inte nåt annat att göra. Jo kolla lite på tve så klart. Men de är ju de ja gör. Take care

Varför är man så känslig!

Varför är man så känslig när man är gravid. Ibland känner jag bara för att sätta mig ner och gråta. Det är verkligen skit jobbigt. Just nu så känner jag mig så. Men de är bara att bita ihop. Känner mig verkligen skit less just nu. Och så saknar jag min underbara kille,bebbens pappa. :) känns jobbigt att vara själv,fast jag vet att de bara kommer att vara några dagar. Men de är väl för man är gravid att man är mer känslig. Puss Take Care

Känns tomt

Ja nå känns det tomt som bara den.. Men det får gå en då.. Det är bara att bita ihop och längtas..
Läste en sak i tidningen idag jag tror ja dör alltså.. Man kan ju bara skratta åt det..
Är helt tom om vad ja ska skriva just nu.. vet iaf att jag ska ta en promis med min älskade mellie gumma :)

Så höres senare..

Take Care

Blääääää

Bläää usch bläää ja mer behöver ja inte säga.. Är rätt pigg idag men nu blir det en dusch sen så blir det ett möte.. Men det ska nog gå bra de..

Skriver nog senare.. =)

Take Care

Konstigt att man saknar sitt hjärta så grymt mycket fast han bara har varit borta en natt..
Ja igår kväll så skulle han ha varit hemma för bebben kickade som bara den igår. :)



Ensam några dagar :)

Ja då är man ensamen några dagar.. Kommer kännas väldigt tomt speciellt på kvällarna..
Ajja måste tyvärr dra nu för jag ska möra upp mamsen :)
Take Care


Massa sparkar =)

Oja nog sparkar det mycket i min mage nu,så fort man lägger sig ner och ligger still ett tag så börjar det sparka.. Det är så underbar känsla.. :) Nu längtar man som bara den tills det är dax.. :)Kollade på en unge i minuten igår. Ja vad säger man ont gör de som bara faaan men de är värt all smärta.. :)


Tack för tipset Dea:) Har prövat att tagit samarin på kvällen innan jag har gått och lagt mig. Och det har funkat..

Nej nu ska gå och vara social är ju borta på kaffe hos en underbar härlig tjej :)

Take Care

Vecka 23 (22+0)

Kroppen: Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket. Många upplever den här tiden som en positiv del av graviditeten. Barnet är inte alltför tungt än och det är fortfarande långt kvar till förlossningen. Men alla är inte lyckliga och mår bra under graviditeten. En vanlig orsak kan vara oro inför hur livet med ett litet barn kommer att bli. Vissa blivande mammor är ofta sjuka. Det beror på att immunförsvaret påverkas så att det fungerar lite sämre under graviditeten.

Barnet: Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.

Hemgång!

Japp då var de dax för hemgång. Man har ju några timmar framför sig som sagt. Det har varit skönt att ha varit borta,men tycker de är så synd att helgerna ska gå så fort. Men men. Nästa gång så vill ja vara kvar lite längre så man hinner träffa alla man vill träffa. Annars så mår ja kanon och samma med magen. Det lär ju bli disco där inne ikväll när vi kommer hem och jag lägger mig. Vill ju att pappsen oxå ska känna dom små sparkarna. Nej nu får de räcka för den här gången. Take care

Mys dag!!

Har haft en grym trevlig fredag. Kom ner till svåger R och hans tjej. Blev lite go dricka för dom. Visst känns det jobbigt att inte kunna dricka,men de tar jag igen sen. Haha. Idag har vi varit i Skärholmen och handlat lite. Jag hittade en jätte fin tunika och två linnen. Sen var vi till Tumba en sväng,sen åkte vi tillbaka till svåger. Och nu ligger vi som sillar och tar de lugnt. Ja i morgon blir de hem färd igen. Nej nu ska ja vila en stund. Så ha de så bra så länge. Take Care

Bort bort

Bort bort med denna blåst.. Det blåser spiken känns det som.. Men man kan ju hoppas på att det smälter bort all is ändå.. :)
Och så ska man bort över helgen det ska bli skönt att komma bort.. Lite miljö om byte..
Nej uppdatera mera sedan..

Take Care


Blåsig idag!!

Ja idag är det en blåsig dag ute.Men det är riktigt skönt ändå för solen är ju framme. Och det kan ju inte bli bättre.. Nu kanske verkligen  våren är här för att stanna. Man kan ju hoppas iaf.
Det blir en road trip i helgen iaf och det ska bli riktigt skönt att komma iväg en sväng.
Hoppas bara på att det blir bra väder..
Annars så mår ja bara bra.. Och det är ju huvudsaken de att man gör det.. Visst man har den här halsbrännan men det är bara att bita ihop.

Nej nu måste ja dra vidare..
Men ha en bra dag alla där ute för det ska jag ha iaf..

Take Care


vecka 22 (21+0)

Kroppen: I takt med att du blir tyngre kan du också få fler graviditetskrämpor, som till exempel vadkramper, främst på nätterna. Benen kan svullna under dagarna. Svullnaden kan minska om du använder stödstrumpor som bland annat finns på apoteket. De sista veckorna har brösten kanske börjat förändras, mjölkkörtlar har mognat och blodkärlen i huden på brösten har blivit tydligare. Det kan också komma lite vätska från brösten, särskilt om du är omföderska.

Barnet:
Från och med vecka 22 kallas det lilla livet barn istället för foster, även om den medicinska termen fortfarande är foster. Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Mängden fostervatten är ungefär 600 milliliter.

Planera lite ;)

Sitter inne hos min underbara granne och planera lite saker som ska ske här inom kort.. Det kommer att bli riktigt skoj det här.. Bara det blir som man planera nu då.. Men det tror jag nog att det kommer att bli..
Tycker sånt här är så roligt att planera..

Just nu känner jag mig rätt tom vet inte riktigt vad ja ska skriva om..
Kommer nog på mera i morgon =)
Så nu ger jag upp för ikväll och ska ta hand om mgen min och den här förbannade halsbränna ...
Är så trött på den köpte samarin idag så ja ska ta en sån snart så jag blir kvitt det..

Godnatt och sov gott alla glada

Take care

Känns som disco inne i magen :)

Men det är riktigt mysigt när man känner där inne..
Take Care

Mys lördag

Nu blir det mys lördag med syster och hennes kille.. Eller ja killarna ska spela och jag och syster ska väl kolla på tven.. Måste ju bara se Körslaget å se vilka som ska vara med.. =) Idag har vi varit till hänta en snabbis.. Alltid lika trevlig med roadtrip fast att de kanske inte blir nå långa sträckor.. haha

Men ha en mys lördag där ute alla :)

Take Care

Testa

Jag måste ju testa att blogga från mobilen. Det är ju första gången ja gör de. Väntar på att min syster ska höra av sig. Men ni alla få ha en bra dag. Take Care

Halsbränna

Halsbränna så det heter duga kan ja lova.. Hatar att man ska ha det när man väntar barn.. Man undrar ju varför man får det. Men som sagt det hör väl till.
Hade så mycket halsbränna inatt så jag fick gå upp och kräkas och det kändes det genast mycket bättre..
Måste köpa samarin för då brukar det faktiskt hjälpa.Men är det nån annan som vet nåt annat som kan hjälpa..




Idag är det jätte fint väder ute. Jag ska nog hänga med brudarna ut med barnen en sväng.. Min lilla ville åka till sin farmor igår å det fick hon så klart göra.. :)
Vad som händer annars idag vet ja inte.. Men det blir väl till att fixa lite med tvätt och sånt hemma. Ja sånt som måste göras..

Take Care

Vad ska man

Vad ska man nu då.. Har nyss ätit en jätte god köttfärssås och spagetti som vi lagade idag.
Men idag åt ja verkligen inte för mycket som jag bruka göra.. Snart blir det en dusch sen vet ja inte vad ja ska hitta på.
Men nåt lär väl ja hitta på..

Take Care
Ni alla får ha en trevlig helg för det ska ja ha..

Snöar igen!!!

Ja fy faan att det snöar igen,vill ju inte hanå mera snö.. Tycker verkligen att det räcker som de är.. Och nu när det har tinat bort så mycket som de har gjort. Men men det är bara att bita ihop å tänka positivt för snart är ju våren här..
Har inte sovit så mycket i natt och det känns verkligen. Jag vaknade vid två tiden av att lillan kom in för hon hade drömt.. Så till slut fick sova med mig..
Det blev lite trångt och varmt men det gick..
Nu ska ja fixa lite ärenden på byn..Sen får ja se vad dagen har att erbjuda.. Nåt kommer det bli iaf. Måste iaf försöka äta nåt.. Magen börjar ju bli lite hungrig :)

Take care


Bild!!

Crescent Classic -10  i gruppen BARNVAGNAR / Crescent barnvagnar hos Köpbarnvagn.se (170r)
Barnvagn 1 som vi har kollar på
Crescent Comfort Duo lufthjul, inkl. skötväska i gruppen BARNVAGNAR / Crescent barnvagnar hos Köpbarnvagn.se (741r)
Barnvagn 2 som vi kollade på..
Men vi får se vilken det blir av dom =)
Take Care

Vart kan man hitta barnvagnar!!

Kan nån hjälpa mig och ge mig några sidor där man kan hitta barnvagnar..
Skulle tycka det skulle vara skoj att börja kolla runt lite på olika barnvagnar... =)

För tiden går ju rätt fort så..

Take care

Energi!!

Energi vad är de för nåt.. Det är väl nåt man ska ha eller??
Men hur kan man få energi så man orkar göra nåt..
Visst jag har min älskade familj som ger mig energi till at orka olika saker här i livet. Att bara få se solen gör att man får energi. Och det är så underbart att se att våren är verkligen på väg..





Take Care

Att ha nåt att göra

Ja herregud vad tråkigt...
Måste ju hitta på nåt snart för det här går inte..
Men visst kan man fråga sig vilket företag skulle anställa en som är gravid och ska ha om fyra månader.
Inte många kan jag tänka mig. Men man måste väl göra ett försök att hitta på nåt att göra iaf..
Om de så skulle vara pratik bara man har nåt att göra på dagarna för det är inte ett dugg kul att vara arbetslös.. :/
Nej nu ska jag ta och göra klar J för sängen..

Take Care


Känner mysiga

Känner mysiga små sparkar där inne.. Det känns så underbart att nu verkligen känna att det är nåt som rör sig där inne..
Och nu hoppas jag att denna tid oxå kommer att gå lika fort som den första tiden nu har gjort..
Fast jag gruvar mig lite faktiskt för förlossningen för ingen förlossning är ingen den lik..
Men jag vet att det kommer att gå bra och att det kommer vara sjukt jobbigt
OCH ATT DET KOMMER ATT GÖRA SJUKT ONT OCH INTE LITE HELLER..
Men annars så mår jag bara bra trots lite saker som har hänt.
Men det är bara att bita ihop så länge man vet att man har ryggen fri så kan folk få hålla på hur mycket dom vill..

Nej nu ska jag avrunda här för att fika lite =)


Take Care



Vecka 21 (20+1)

Kroppen: Vissa kvinnor får vattenansamlingar under den senare delen av trimestern. Det kan man avhjälpa genom att dricka mycket, på så sätt rensas kroppen från slaggprodukter. Halsbränna och sura uppstötningar är också ganska vanligt, undvik fet eller starkt kryddad mat. Mindre mål och mineralvatten kan lindra. På apoteket finns det tabletter och flytande medicin som neutraliserar magsyran.

Fostret: Nu överförs antikroppar från mammans blod till fostrets för att skydda det vid födseln. Fostret har nu alla sina kroppsdelar på plats och ligger och samlar på sig mer fett som näringsreserv. Hjärnan har i stort sett fått alla sina nervceller. Nervcellerna utvecklas framför allt under veckorna 10–20. Detta är en extra känslig tid, men efter det är risken för hjärnskada mycket liten. Barnet är fortfarande väldigt outvecklat och skulle inte kunna överleva utanför din mage.
Nu har verkligen tiden börjat gått fort och det gillar jag starkt nu har jag oxå börjat kännt lite små sparkar och det är jätte mysigt.. =)
Take Care

Riktigt trevlig kväll!!

Har haft en riktigt trevlig kväll med syster och hennes familj..
Ätit gott sen blev det efterrätt oxå och det tackar man ju inte nej till..
Men det känns ju att man har ju ätit tillräckligt idag.. Så vi tog oss en skön promenad för en stund sen till hemköp...
Det var brudarna som gick eftersom killarna skulle spela lite tvspel. Det var riktigt skönt ute.. Tycker det är helt underbart att hemköp har öppet till kl 23:00.
Så vi har precis kommit tillbaka så jag passade på att blogga lite..



Saknar vissa personer grymt mycket.
Man får väl hoppas det blir bättre med tiden. Känner faktiskt att det inte är jag som förlora på det utan dom.. :(

Men nu ska jag avsluta här då :)
Syns snart igen..


Take Care

God maten!!!

Idag har man fått ätit god maten hos syster yster =)
Det blev fläskfile pasta hur gott som helst.. Snart så ska hon baka en paj oxå som vi ska äta lite senare....
Så nu passar jag på att låna datorn så man kan försöka uppdatera sig lite både här och på fejjan.. =)

Nej nu får det räcka för idag eller man får se om man skriver lite senare..

Take care


När ska dom ge sig!!

Ja det kan man fråga sig.. Blir så jävla less på allt man läser hit och dit...
Orkar faan inte skriva mer nu..

Take Care

Snart sova!!

Ja nu blir det nog dax att lägga sig och sova snart.. Man ska ju upp tidigt som sagt i morgon bitti så man hinner med tåget i sundsvall :)..
Ska bli mysigt att få komma ner till min stora tjej :)

Så ja uppdaterar när jag kommer hem =)

Pusshej

Take care

Snabb dusch!!

Japp nu blir det till att ta en snabb dusch innan man ska iväg och hämta lite papper som ja ska skicka iväg.. Och lite papper som jag ska ha själv oxå..
För jag kom ju på igår när jag hade lagt mig att jag hade ju haft barnolja i vattnet och så hoppade jag över att tvätta håret.. Så man har ju lite olja i håret å det är ju inte så mysigt då ...






Take Care

Ps Värsta vår vädret ute är det Ds

Road trip

Fick just veta så här på morgon kvisten att jag ska på en roadtrip eller ja jag blir borta över natten :)
Men det ska bli riktigt trevligt oxå :) Få se fina Norrköping och söderköping :)
Så man sticker i väg i morgon bitti från sundsvall :)




Gud vad jag längtar tills tågen börjar gå härifrån kramfors så man slipper åka ner till sundsvall :)

Take Care

Hormoner så de heter duga!!!

Ja nog faan har man det.. Massa hormoner som ska spöka runt i kroppen..
Man känner verkligen av det oxå.. Man blir mer känslig än vanligt  tror jag hade en sån dag idag. Så jag tog en promis med hunden och då kändes det mycket bättre än jag kom in igen.. Det har varit kanon väder här hela helgen :) Helt underbart =)

Igår så var vi på dart tävling =) Gick väl inte så bra för mig då men jag kastar för att jag tycker det är kul.. Men min älskling kom trea han är riktigt duktig :)

Och nu så har vi det bara mys här hemma.. Lillan har ju sportlov denna vecka så jag får väl se vad som händer.. Kanske måste åka iväg på ett möte,ska ringa ett samtal i morgon..

Nu orka ja inte skriva nå mera..

Take Care

Vecka 20 (19+0)



Nu är bebisen ungefär 16,5 cm lång i sitthöjd och lägger stadigt på sig i vikt. Det vaxliknande fettlager som kallas fosterfett (vernix caseosa) bildas för att skydda huden under den långa tiden i fostervattnet. Det underlättar också förlossningen. Bebisen sväljer mer denna vecka, vilket är bra träning för matsmältningssystemet. Det fostervatten som tas in av din bebis spjälkas till vatten (som absorberas) och restprodukter som hamnar i tjocktarmen, där det så småningom bildar barnbeck.



Se till att du får tillräckligt mycket järn. Bebisen behöver järn för att tillverka röda blodkroppar. Det är i stort sett omöjligt att få i sig för mycket järn bara från mat. Exempel på järnrik mat är magert rött kött, kyckling, fisk, linser och bönor, spenat och berikade frukostprodukter.

puss


.........

Japp då var det fredag igen då, har bara suttit hemma och tagit det lugnt :) Har varit in till min granne till och från oxå.. Ska snart krypa ner och lägga mig för i morgon så är det dart tävling :)
Ska bli skoj och trevligt träffa trevliga människor =)

Har inte så mycket att skriva just nu..
Åter kommer i morgon om jag hinner annars så få de bli på söndag :)

Take Care

Hmm vad händer!!

Ja men precis vad händer.. Ja just nu händer det inte mycket här hemma hos oss.. Ligger och slappar på soffan är faktiskt rätt trött.. Så det blir nog tidigt för mig ikväll.. Skönt att ligga i sängen oxå och kolla på tven :)Gjorde de igår men då somnade jag ifrån tv märkte inte ens när gubben kom in och la sig.. och jag som är så lätt väckt men men..

Så vi höres i morgon :)

Godnatt

Nytt ultraljud!!!

Japp idag så var vi på ett nytt ultraljud,det är så underbart att se det lilla livet där inne.. Så otroligt vilken härlig känsla det är.. Allt gick jätte bra och allt såg bra ut :) Fick 4st bilder och nu såg man jätte tydligt vad som va vad.. Man såg den lilla bebben ligga med sina ben i kors,vi såg när han öppnade munnen så det kom små bubblor ur munnen.. Hur den rörde sina händer framför sitt ansikte..

Fick ett nytt förlossnings datum oxå så nu vart det den 30 juli så man får ju se hur det blir som.
Som sagt den kan ju komma förtidigt eller så går man över tiden.. Ja det återstår att se som sagt..
Och så väger den 200gram haha gud så litet det låter..
Och vi kollade inte vad det blev utan vi vill bli överraskad istället..

Take Care


Snart är det!!!

Snart är det dax för ett nytt ultraljud,hoppas verkligen att det går bättre denna gång :) Och att inte lilla bebben ligger med huvudet neråt.. Man längtar så man blir tokig..
Vet iaf att det bara är en där inne  :) Man kunde ju se lite av bebben :) Tycker det är så mysigt att verkligen se att man har en människa i sig det är en helt underbar känsla..

Älsklingen fattade inget när vi kollade på skärmen så jag hoppas som sagt att det blir tydligare den här gången så han oxå ser.. Har hört av andra att det är många killar som ser ut som frågetecken men det hör väl till de.. Det är nog lättare för oss mammor att se och känna..

Det är oxå en sak jag längtar till är när det börja sparka där inne så dom andra oxå kan känna eller se på magen.. Visst känner jag att det rör sig där inne men vill att det ska bli mera :) Men det är bara att vänta i goda ro :)
Har lite planer med en kompis oxå om vad vi ska göra framöver det kommer bli så bra :)

Nej nu ska ja lägga lillan =)

Take Care

RSS 2.0